Přidat odpověď
2Mohu ti to vysvětlit.
Je to závazek na dlouhá léta (na celý život), každý měsíc je třeba na tu hypotéku vydělat a když se v životě něco semele tak, že člověk přestane mít možnost splácet, může o tu nemovitost přijít.
Já osobně z toho nejsem vyloženě na nervy, ale přece jen s tou eventualitou musím žít. Což je méně pohodlné, než žít s jistotou, že je nemovitost definitivně moje."
Ropucho - to ale neni absolutne vubec zadny rozdil od systemu tady? Ja v tom ziju pres 40 let a budu zit az do smrti, taky musim mit na ty splatky a na uroky! Ale i kdybych mela daleko vyssi hypoteku (=na opravy a pod), porad je to pro mne vyhodnejsi, nez nekde platit najem za dvojku. Kdyz neplatis, banbka to proda, ale jelikoz ceny nemovitosti porad jdou nahoru, tak nejspis nezustanes s hypotekou a uplne bez bydleni (=teda u nas si vic nez 75% procent pujcit nemuzu, a ve mestech cast hypoteky je zadana od statu na nizsi uroky).
Platit najem za byt musim tak jako tak, kdyz bydlim v najmu a hypoteku nemam. Kdyz neplatim prijdu o strechu nad hlavou a nemam v ruce vubec nic - neni to moje.
Předchozí