Přidat odpověď
Kaipo,
Co se tyce odberu jsem ba tom stejne. Odebrani krve je pro me tak 5 vpichu. Ted v nemocnici jsem mela ruce doslova vsech barev. Od zlute po cernou. Uz nebylo kam pichat . Vzdy podepisuji, ze na me smeji sahat a vysetrovat i medici a praktikujici sestricky. Tentokratjsem poprve odmitla tu kychajici sestricku. Jednak jsem opravdu po operaci mozku nechtela neco chytit a kychnout a za druhe jsem mela ty ruce opravdu zmasakrovany.od horni dlanepo predlokti. Uz mi puchali kanylu i zezadu do ruky a dalsi kanylu nekam ke klicni kosti. Kdyz zacali mluvit o dalsim vpichu do krku, tak to uz jsem nedala a poprve jsem sivyzadala nekoho, kdo to umi. Stejne to bylo na 3x. Na jipce 5x a nakonec s nejakou detskou ruzovou jehlou sbirali krev po kapickach. Fujtajbl jen pisu o jehla h a dela se mi zle. Tech vpichu ted za pisledni pulrok uz bylo moc. Nicmene ted jsem byla na CT a byl tam nejakej kluk co mi daval kanylu kvuli kontrastu a byl neuveritelnej. Normalne jsem ho pak sla dohledat a podekovat. Ja ani necitila, ze me puchl. Jak to udelal netusim. A vim, ze pro obtizne pacienty typu zily v hajzlicku volaji doktory z ARA. Taky jsem slysela historku, ze tam maji jednoho starsiho doktora, ktery dlouho slouzil v Afghanistanu. Kdyz nemuzou nekomu napichnout lumbalkz, tak ho pry volaji a on pry temer bez omrknuti vezme jehlu a bodne. Pry bezchybne. Holt to ma jako dar a zkusenosti z terenu. Doufam, ze ja na tohle vysetreni nebudu muset. To bych se asi pocurala strachy.
Předchozí