| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pohled z druhé strany: Nejsem zaměstnanec ale z povahy své práce jsem v některých firmách "zdomácněla" a tu a tam se nachomýtnu i u výběru nových lidí - zvlášť pokud mají pracovat ve spolupráci se mnou. Upřímně, neodpovídání se mnohdy ani nedivím - i když je obrovský problém sehnat lidi, na běžné místo typu recepční, prodejce či fakturantka se jich hlásí v průměru 50-100 za 2 týdny, kdy inzerát na Jobs a Práci visí. Většina z nich očividně inzerát ani nečetla, bez uzardění pošlou stejný univerzální dopis "toto je můj dream job" na dvě zcela odlišné pozice v časovém rozmezí 3 týdny, mají v CV na místo markeťáka hrubé chyby nebo pouze B2 angličtinu pro nákupčího z Francie a Španělska, hlásí se vyučení lidi i když požaduješ minimálně maturitu (ne z kapricu, ale protože abys mohl dotyčného poslat na povinnou certifikaci, tu maturu mít prostě musí). Vybereš 5-7 lidí - firma o 35 zaměstnancích neuživí personalistku, takže to dělá někdo ke své běžné práci, s těmi se musí někdo sejít. S každým 2 lidé stráví minimálně půl hodiny, předtím pro ně většinou musí připravit nějaké zadání...Pak zjistíš, že buď a) lhali o svém vzdělání, schopnostech či dovednostech, b)přesto, že v inzerátu je napsaný směnný provoz a časté služební cesty, na směny pracovat nemohou ze zdravotních důvodů a kvůli dětem si pod pojmem služební cesta představují něco, co stihnou mezi půl devátou a druhou odpoledne, c) vlastně práci nehledají, jen "se rozhlíží po případných nových příležitostech"..a tak můžu pokračovat. Kapitola sama pro sebe jsou čerství absolventi s představou nástupního platu v dělnické profesi od 40 tis. výš s tím, že nastoupit ale stejně mohou až od září (v inzerátu je tučným NÁSTUP IHNED). Vychovala jsem tři děti, ale přesto chápu, že se firmám matky malých dětí brát nechce - minimálně v okamžiku, kdy hledají člověka na místo, kde je mizerná zastupitelnost, v té profesi je prostě ve firmě jen jeden člověk, nebo jeden na směnu, maminky dnes mnohem častěji žijí single a děti prostě jsou nemocné. Takže v podstatě není mnohdy odkud vybírat a ve spoustě oborů jen rotují lidi z firmy do firmy, trochu si zvýší plat, mají pocit, že potřebují změnu či zbavit se otravného kolegy. Když tu čtu problémy s hledáním práce mnohých z vás (a nemám nejmenší důvod vám nevěřit) mám občas pocit, že žijeme v nějakém paralelním světě. V tom mém lidi ochotní a schopní dělat na volném trhu práce v podstatě nejsou. Už mám chuť zpomalit, ale výše uvedené mne odrazuje od řešení této situace tím, že přestnu nabízet pouze své služby, ale zařídím si kancelář a vychovám nové kolegy. Pokud mám dlouholetého klienta, nenechám ho ve štychu jen proto, že mě by u něj stačilo 10 hodin controlingu měsíčně a on už půl roku nemůže najít ekonoma či účetní - ale jak ho pak mám najít já? V květnu mi bude 50 a situaci řeším tak, že se snažím portfolio klientů snižovat a vybírám, ke kterému si půjdu "odpočinout" tak, abych se mohla věnovat dalším činnostem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.