Přidat odpověď
Magráto,
prosím Tě, když se se mnou hádáš, tak se hádej fakt SE MNOU, a ne s vlastní představou toho, co jako říkám (když to neříkám).
Kde jsem řekla, natož opakuju, že NEJÍST MASO V ZIMĚ JE NEVHODNÉ? Nejsem si vědoma toho, že bych něco takového vyslovila.
Pokud jde o můj životní styl - ano, jsem tlustá. Ale to jednak neznamená, že aktuálně jím příliš mnoho nebo "nezdravě", znamená to, že to tak bylo v minulosti (proto jsem ztloustla), ale teď jím normálně a myslím si, že poměrně vyváženě (a proto už netloustnu, ale taky nehubnu).
Pokud bych opravdu chtěla zhubnout, tak bych musela udělat změny v jídelníčku, které by znamenaly ubrat na jeho kalorické hodnotě a trochu změnit poměr jednotlivých živin. To by při mé současné váze a výšce byla záležitost tak půl až tři čtvrtě roku podle toho, jak bych na sebe byla přísná.
Ale dejme tomu, že bych jedla aktuálně "nezdravě" - kdybych změnila režim s tím, že je to jen odlehčovací záležitost na měsíc a pak se vrátím zase ke svému starému způsobu stravování, tak by to bylo vcelku k ničemu, navíc spousta lidí má tendenci to nasadit moc "krutý" a pak maj potřebu si to vykompenzovat zpátky, jak na sebe byli přísní.
Takže podle mého názoru:
- rozumné odlehčení stravy na měsíc ničemu neuškodí
- omezení alkoholu, uzenin, nadměrného množství jídla naopak prospěje
- ale hladovění, nadměrné pití čajů, vynechání nějaké základní složky jídla (a tím nemyslím maso, jestli to nedorozumění nevzniklo tady, bílkoviny můžeš získat i z jiných zdrojů) může i uškodit
- pokud to máš tak, že rozumně se stravuješ ten měsíc a pak se zase začneš přejídat, pít moc alkoholu apod., tak to nemá moc velkej význam, důležitý je většinu času se chovat "slušně" a občas zhřešit a ne naopak
- určitě to nefunguje stylem "z těla mi odejdou paraziti a nadbytečný tkáně"
- z duchovního hlediska mi to přijde v pohodě, pokud se nedopustíš nějaký vyložený drasťárny, a pokud Ti to udělá dobře po této stránce, tak jen dobře.
Předchozí