Přidat odpověď
Kat, moje nejstarsi dcera je psycholog/IT konsult. Ma nakladatelstvi detskych knih /ucebnic (svych) pro autisty a spec.pedagogy. Spolu s matkami deti s timto syndromem a ADHD/ADD atd. maji zalozenou organizaci, poradaji prednasky pro skoly/skolni sestry/kuratory atd. Moje dcera napsala knihu, kterou Universita v Umeu od podzimu bude pouzivat jako ucebnici pro vsechny budouci ucitele, nejen spec.pedagogy - jak pracovat s temito detmi. Uz jsem se o tom zminovala pred nejakym casem - vedecke vyzkumy poslednich let, co tyhle deti potrebuji a jak s nimi pracovat. I tady mame Inkluzi, fungfuje to jak kde. A hlavne to jde hrozne pomalu - a presto behem par let tyhle zeny (i par psychologu muzu je v tom zapojeno, ale malo) dosahly aspon toho, ze je na tyhle deti bran vetsi ohled atd atd. Nebudu to rozepisovat, asistentu je taky malo, reseni jak kde.
Ja z druhe strany taky vim, jak ucitel dela, co muze, aby pro vsechny deti stacil. A jak se tu pise - hodne na tom jsou bity i deti nadane. Pro ne toho nic moc extra neezistuje.
Předchozí