Hroby (urnové) mají moje i manželova rodina v našich rodných městech. Nevím, kolik je tam ještě místa a vzhledem k tomu, že žijeme jinde, tak spíše nepředpokládám, že tam skončíme, ale dejme tomu, že asi víme, kde budou pohřbení naši rodiče (tchán tedy bohužel už jednom z těch hrobů je). Proti hřbitovům nic nemám, přijde mi to přirozenější než mít urnu doma a platby za hroby nepovažuju za nějak strašné.
Pokud jde přímo o mě, nevím, jestli budu mít v tomto smyslu nějaké přání, beru to spíš jako věc pozůstalých, jak jim to bude vyhovovat. Pokud by ze mě před mou smrtí nějaké "přání" páčili, asi něco vymyslím
Pokud jde o manžela, ten jednou při návštěvě hřbitova o Dušičkách (nemá to moc rád, ale byl to hrob jeho otce) vedl k synovi (tedy asi 6 let?) "silácké" řeči o nákupu hrobů jako investici a sděloval mu, že kdyby někdy kupoval hrob, ať hlavně není pod stromem, protože je pak moc práce s odklízením listí. Syn mu v klidu sdělil: "Dobře tati, tak já Tě dám někam, kde žádné stromy nejsou"
Tak nevím, teda, kde to bude, protože na hřbitovech jsou obvykle stromy téměř všude