Burte, já jsem tady někde předtím o tom psala podrobněji....synovi nevyhovuje ten "program", který tam mají - půl roku každou schůzku trávili tak, že lítali po zahradě kolem klubovny a hráli asi tak 4 hry pořád dokola...stezku nedělali, uzly se neučili, v zápisníku, co měli mít, neměli za celou dobu ani čárku, nějaká výchova a to, co se všude píše o skautingu nic...i v zimě lítali potmě po zahradě prakticky celou schůzku....navíc vedoucí nějak ani nedokázali stmelit ten kolektiv, za půl roku syn jakž takž věděl, jak se kluci jmenují a to ještě ne u všech...vzhledem k téhle náplni mě pobavilo, když teď posílali informace k táboru, kde uváděli, že tábor je vyvrcholením celoročního oddílového programu...jaký program měli na mysli, to netuším....nakonec mi sám vedoucí přiznal, že vzhledem k tomu, že v září se obměnila většina oddílu, tak se jim tam sešla dost nesourodá skupinka a že s tím sami dost bojují...tohle všechno dohromady syna otrávilo a chodit už tam nechce...přihlásili jsme ho místo toho u nich ve škole na takový všeobecný sportovní kroužek a minule mi jejich vedoucí říkala, že už ho dlouho neviděla tak vysmátého, prý rohlík od ucha k uchu
. Jako celkově mám pocit, že ačkoli se ho všemožně snažím dostat někam do kolektivu "běžných" dětí, tak nikde to nefunguje - ať je to skaut, nebo příměstský tábor a kroužky v DDM, spokojený byl akorát na výtvarce, ale tam se zase jen pozdraví, něco málo prohodí během kroužku a rozejdou se domů...prostě nejvíc mu sedí ten "jeho" malý kolektiv, kde má každý něco a už ví, co od sebe můžou čekat...nedávno měl oslavu narozeniny pro celou jejich třídu a tam to bylo moc pěkně vidět, jak ho děti mají rády, jak ho dobře znají (podle dárků, co mu přinesly), podle toho, co mu přáli...i pán z herny deskovek, kde oslava byla, sám říkal, že je vidět, že ho dobře znají a že je oblíbený.... příští rok už se na to asi vykašlu a bude mít jen kroužky ve škole, kde je mu dobře a je tam s nimi rád...