Madelaine - nečetla jsem celou diskuzi....ale stárnout hezky, pod tím si představím něco, co vidím u manželovy maminky - bude jí letos 78, už spoustu let cvičí jógu, chodí na univerzitu třetího věku, věnuje se ručním pracem a tvoření, schází se se svými kamarádkami, jezdí s nimi na výlety, hodně času tráví s naším synem, vyzvedává ho ze školy, podniká s ním všechno možné...zdraví jí až na nějaké drobnosti pořád slouží dobře.... jasně, že umřít musí každý, ale to stárnutí může být hezké i horší....nebo třeba moje mamka....sice před pár lety ovdověla a pak prodělala onkologickou léčbu, ale vypadá to, že zatím je snad v pořádku, užívá si, chodí na procházky, podniká spoustu akcí, klidně i sama, píše si z toho něco jako "zážitkový deník", taťka jí sice hodně chybí a jeden čas to i chtěla vzdát, chtěla "za ním"....ale pak se sebrala a začala si užívat to hezké, jak to jenom jde...diář má zaplněnější, než já
....naopak pod tím "nehezkým" stárnutím si představím to, že někdo jde třeba jenom do obchodu a zpátky, nadává na celý svět a doma většinu času kouká na televizi...když se k tomu přidají ještě zdravotní problémy (které si myslím jsou často i tou psychikou), tak asi nic moc...