Hele, s tím nic nenaděláš. Já měla řečnicky úplně tupé první dvě děti. Stejně stará holčička kamarádky říkala "kolo kolo mlýnský" a naše uměla říct jenom "mama". O pár let později chlapeček od sousedů říkal "vlak zastaví v Horních Měcholupech" a náš říkal jen "ham". Myslím, že je tu k dohledání mnoho mých zoufalých diskuzí z té doby.
Jedinou útěchou je mi to, že aktuální dítě mluví tak nějak průměrně a v roce a třičtvrtě skládá věty ve stylu masa bob, zatímco o pár dnů starší holčička od sousedů říká jenom "ma" a" ta".
V pořádku jsou pravděpodobně všichni. Ty naše tehdy nemluvící děti určitě a ty dnešní sousedící batolata nejspíš taky. Naopak můj bratr mluvil v batolecím věku celkem dobře a po pravdě od té doby moc nepokročil.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.