Přidat odpověď
"takže to by měla mít třeba Kambala povinnost přijímat do své kanceláře i muže, pokud by se jí tam nějaký přihlásil a byl by lepší než žena? Nebo diskriminovat muže je v pořádku?"
Kambala se velice zrejme snazi s tim neco delat.
Diskriminace je krome jinych veci, kdyz se (NA PRIKLAD) jede podle neceho, co je sice spatne, ale delalo se to takhle vzdycky.
"kdy se rozhoduje mezi dvěma kandidáty, kteří oba splní podmínky, a ten jeden je výrazně lepší, ale je mi osobně jako zaměstnavateli nesympatickej a já potřebuju, aby "sednul" i tomu kolektivu, ve kterým bude pracovat?"
Od toho je prave ten system, ne? Ktery bude korigovat, co je tobe jako zamestnavateli "sympaticky" - protoze tohle je jaksi zaklad toho, jak to funguje. Zametnavateli vyhovuje treba muzsky kolektiv,, cili zenskou do nej ne, to by narusilo... you name it. Rozvadet to nebudu.
System ma regulovat moznosti VSECH, kteri maji srovnatelne vzdelani (rika se tomu "zakonik prace"). Tohle se ti sice nelibi, protoze zamestnavatel ma firmu a nikdo nebude rozhodovat, jak s tou firmou zachazi, ale tak to na tom svete chodi. Ovsem to je takova "idealni spoolecnost" a ten zakonik prace se jeste porad da ruzne obchazet (to je prave ta diskriminace). Pokud je ten jeden vyrazne lepsi, tak splnuje podminky
"To, co navrhuješ, je příliš nalevo na to, abych s tm mohla souhlasit (přikazovat soukromýmu zaměstnavateli, koho smí a nesmí zaměstnat, když riziko z toho, že to nevyjde, nese pořád jen on)." to je sice Pravda, ale jelikoz diskutujeme diskriminaci, tak nejakym omlouvanim zamestnavatele zadnou diskriminaci nevyresis. A to jak genderovou, tak jakoukoli jinou. A od toho je prave ten system, aby to nejak reguloval. Od stejnych podminek pro stejne predpoklady, nezavisle na tom, jestli jde o zamestnavani zen, cizincu, uklizecek, Romu adt adt.
"A připadá mi, že sice voláš po tom, aby lidi přemejšleli, ale když přemejšlej jinak než se tobě líbí, tak to různě ironizuješ. To mi taky dost vadí. Přece patent na to, jak to má být správně, nemáš ani ty ani já, a na svůj názor máme právo každej."
Samozrejme, kazdej mma pravo na argumenty a vysvetlovani, proc jak mysli.
Ja jsem zacala s tim, ze mi pripada, ze zijes na jiny planete. A opet se vracim k tomu, co obvykle nadhodim: clovek potrebuje neco k porovnani. A muzes byt klidna, ze ja svy nazory opravujuu a prizpusobuju se, kdyz si najdu neco, kde se naucim neco novyho a ze tak, jak jsem to videla, to bylo vinklovany z nejakyho duvodu (=nevedomosti, zjisteni novych detailu, jineho pohledu, vymena nazoru a pohled jinych lidi....)
Předchozí