Přidat odpověď
Syn (11) se celkem rád věnuje samostatné přípravě jídla nebo i rád pomáhá mně při vaření. Má už tendence začít něco "vařit" i sám. Zatím jsme došli k ohřívání v mikrovlnce, výrobě toustů a vaření čaje. Ostatní věci třeba připraví, ale já pak obsluhuju troubu (při pečení), slévám horkou vodu, smažím atd. Mám z opaření nebo nějakých rozsáhlejších popálenin celkem hrůzu a pocit, že se to může stát strašně lehce. Sama tedy jsem se k takovým činnostem dostala tuším kolem 12 - 13 let, nevím přesně. Nestalo se mi tehdy nic, opařená jsem byla "jen" jako dvouletá a pak až ve 22, kdy v ruce praskla konvice s horkou vodou, popáleniny vždy jen nějaké drobné ve smyslu "nešikovné maso musí pryč". Ale stejně se bojím a mám tendenci zatím považovat syna na "moc malého" na takové aktivity. Je celkem zodpovědný, na druhé straně občas trochu "duchem mimo ústav", takže ani z jeho vlastností si nedovolím úplně vycházet. Jak to máte (měli jste) s podobnými aktivitami u Vás? Napadají Vás případně nějaké fígle, jak třeba slévání horké vody udělat bezpečnějším atd.?
Předchozí