Přidat odpověď
no já bych se o provizi realitce podělila s prarodiči, proč si ji necháváte jen pro sebe ?
a nerozumm tomu proč chcete dalších tuším 5% za to, že dům bude potřebovat rekonstrukce, to by mělo být již v tržní ceně zohledněno, že se prodává starší dům vyžadující opavy
že prarodiče nejásají chápu, osobně bych vnímala na jejich místě jako velmi problematické, že neví, jak se v reálu budete o dům starat.. a že neví, jak neproblametického nájemníka tam budou mít. Např. vy budete chování nájemníka považovat za OK, je bude rušit, vy řešit nebudete. Stejně tak oprava např. schodů.. budou se muset smířit s tím, že vy budete realizovat své představy, jak budou schody, koupelna vypadat.. jak moc budete brát v potaz je je otázka... ale tohle všechno je věc tchánů. Já bych třeba ěla obavy prodat takto dům s tím, že nevím, jak to pak bude fungovat a zda nebudu dožívat v domě který bude opravován lacině a nefunkčně pro mne.. ale to jsou stejné legitimní obavy jako vaše a každá strana si to musí řešit. Tcháni fakt vlastní jen třetinu, tak budou muset najíš sami řešení.
Mne napadá že nejlepší je prodat dům, vyplatit spoluvlastníky a jít bydlet jinam, jak pro tchány tak pro vás. Ono v případě vaší nabídky chcete kupovat o 20% levněji (viz provize, opravy...) podíl prarodičů je 33% na baráku, prodávala bys o 20% levněji ?
Já asi ne, prodala bych za co nejvyšší tržní cenu, získala třetinu prodeje a šla do svého, leda bych měla obrovsko jistotu v tom, jak se děti budou o barák starat, ale to je fakt nejistota, zvláště když tam nebudete bydlet. Zavalí vás /třeba) vlastní starosti, nebudou peníze a kapacita na údržbu babárku a bude. Může se tot aké stát.
Chápu tvé pocity, holt je to blbé, dala bch od toho co nejvíc ruce pryč a prarodiče si to musí vyřešit.
Předchozí