Přidat odpověď
já Ti nevím
u nás je třeba zvykem, že když jsou sourozenci a jeden zůstane na baráku, kde bydlí ještě rodiče, tak se to bere tak, že barák zůstane tomu, kdo se o ty rodiče postará (teda tomu sourozenci, který vlastně ten barák dostane za to, že se staral)
nějak mě tady v té diskusi překvapuje, že až na Zetka, Libika a možná Manku toto nikdo nezohledňuje a všichni berou jako fakt, že prostě dědictví je dědictví za každou cenu a musí se vyplatit, vztahy nehrají roli
tchánovci se starali o tu babičku? investovali do baráku? třeba předpokládali, že se sourozenci (předpokládám, že to jsou dědici X a Y) vzdají svých podílů...
je fakt, že já jsem to nahlížela z tohoto úhlu a proto jsem napsala, že se budou mít hůř než teď - já prostě nepředpokládala, že to je výchozí premisa, že se vždycky budou mít hůř než teď a že prostě je jasné, že musí vyplatit dědice
takhle třeba mé známé zemřel manžel, zdědila půlku jeho půlky domu a zbytek děti a ty děti po ní chtěly podíly - no z mého pohledu prostě maras, když viděly, že máti na to z důchodu nemá - pro mě jediné řešení prostě se toho vzdát a nechat mámu normálně bydlet bez nutnosti cokoli platit - no ale asi to není až tak zvykem...
Předchozí