Přidat odpověď
McGruber
já poslední dobou přemýšlím, jak může ta matematika fungovat, když netušíme, jak je na tom s protilátkami dospělá populace - viz. případ spalniček v Motole, kde z testovaných zdravotníků neměl protilátky snad nikdo. Pak se šermuje pojmy jako nutnost 95% proočkovanosti, ale vychází se jen z toho, kolika dětem se ta vakcína podá....
Já nejsem proti očkování, ale přijde mi dost divné, že se u nás vůbec nedebatuje očkování dospělých. Přitom třeba epidemie Černého kašle byla vyloženě způsobená vyvanutím protilátek, obdobně příušnice. třeba v Australii se cílí na dospělé a podněcují se k přeočkování proti černému kašli, pokud se má do rodiny narodit novorozenec. To jsem v ČR nezaznamenala. Přitom v tom nejzranitelnějším období hrozí novorozenci nákaza nejvíc právě od nejbližších rodinných příslušníků.......
Další věc je, že nechápu je, že u nás je sice očkování povinné, ale nějaké státní odškodnění těch, kteří mají nežádoucí účinky se neřeší. takže stát říká- musíte dítě nechat očkovat, ale pokud bude mít problém, je to už jen vaše starost. To je dle mého neetické. samozřejmě, že přímý vztah mezi očkováním a následky se blbě dokazuje, za sebe si nemyslím, že by vše, co se považuje na vedlejší účinek jím opravdu bylo, ale pořád tu ta možnost je. A když bereme rodičům možnost volby, měli bychom se k tomu, pokud zrovna na někoho vyjde "Černý Petr", postavit čelem.
Závěrem nerozumím povinnému očkování proti nemocím nepřenositelným lidským kontaktem jako je Tetanus a Hepatitida B. O tom by za mě fakt měli rozhodovat rodiče, ve chvíli, kdy ádná kolektivní imunita není třeba. Je paradoxem, že tetanus - mezi lidmi nepřenositelná choroba - je jediná nemoc, kde se přeočkovává i v dospělosti.....
Předchozí