Přidat odpověď
Narozením dítěte se mění pravidla hry pro všechny účastníky. Rodina se musí přizpůsobit nově nastalé situaci a přijde mi naprosto normální a logické,že na pár let se všechno točí-přizpůsobuje hlavně potřebám dítěte.
Je to také hodně o domluvě mezi těmi rodiči.Není bezpodmínečně nutné vzdát se všech svých zájmů, ale musí tam být ta shoda. Nejde, aby se jeden bavil a druhý jen pečoval. Stejně jako ve všem ostatním musí se i tady najít nějaký rozumný kompromis. A slovní spojení přestat žít svůj vlastní život mi moc nedává smysl. Přestat žít svůj vlastní život je nesmysl,protože tím,že založím rodinu a následně si pořídím dítě nepřestávám žít svůj vlastní život,ale otevírám další level a posouvám se do jiné roviny. Nehraji sama za sebe,ale i za partnera a naše dítě-děti. Tím,ale zároveň nemusím opustit vše. Jen se musím přizpůsobit novým parametrům. Pro mě není důležité to, jestli se já mám dobře,ale to abychom se celá rodina měli dobře a od partnera očekávám stejný přístup. Prostě pracovat na tom,aby nám fungovala rodina a tím jsme si mohli žít pohodlně náš život,který jsme se rozhodli žít společně.
Předchozí