Nevychovávající rodiče mi děsně vadí
![~Rv](/g/s/9.gif)
ty děti za to nemůžou, ale rodič, usmívající se řádění svého miláčka, případně pasivně pípající "to nesmíš, Mařenko" je katastrofa. Já se bohužel v určité chvíli neovládnu a zasahuju, jsem za "zlou tetu" - nějak nedokážu přihlížet obtěžování mnoha lidí nevychovaným prckem, když je většinou řešení jednoduché
![~f~](/g/s/7.gif)
Ve tvém případě bych zasáhla taky a pokud by kamarádka reptala, vysvětlila bych jí, že to bylo prostě nutné z důvodu bezpečnosti nebo že jsem si chtěla poslechnout toho kytaristu, atd. Pokud se jí to nelíbí, ať to řeší včas sama nebo ať dítě sebou na akci nebere
![~d~](/g/s/29.gif)
Naposledy jsem se takhle dotkla kamarádky na společné akci v zimě - asi 7 rodin se skoro 20 dětmi všeho věku, děti si hrajou a řádí, ale všechny jsou nějak rozumně usměrňované, až na jednoho dvouletého chlapečka, jehož maminka má pocit, že všechny jeho "objevitelské" pudy se musí nechat volně.
Takže nejí v dětské židličce, nemá dětskou láhev, atd. To by nevadilo, ale vadí, když u společného stolu záměrně vylévá všude kolem z hrnku lepivou šťávu, rozmáčí v ní pečivo, které háže kolem, pak seskočí na zem, do další lepivé louže, kterou nožkama roznáší po místnosti
![:-©](/g/s/12.gif)
pak vezme masivní židli a jme se ji tlačit po místnosti po kachlové podlaze za úděsného skřípotu, přes který není slyšet vlastního slova a 10 dospělých si musí přestat povídat. Matka se kamenným výrazem nechává své dítě "objevovat svět".
Přiznám se, že jsem se zvedla, židli zastavila s důrazným "to nesmíš, dělá to velký rámus", dítě posadila, sundala ulepené botky a řekla jeho matce, že je potřeba uklidit tu havárii, než bude šťáva úplně všude (a pomohla jsem jí s tím). Dítě nicméně řvalo, protože jsem ho omezila a jeho máma na mne půl dne nepromluvila. Je mi to jedno, nenechám se terorizovat batoletem