Přidat odpověď
Lepím náhodně:
Ruth, myslíš, že se dá pociťovaná stopka v jídle utužovat? Já stopku svého těla pociťuju, když už jsem přejedená nebo je jídlo hutné konzistence. U lehčích jídel bych snědla i dva obr talíře, než bych ucítila tu stopku, že má tělo dost. Tudíž tohle dělám spíš vědomým rozhodnutím.
Kdysi jsem jedla menší množštví a stopku jsem automaticky pociťovala a tudíž jsem snadněji přestala jíst. Dneska bych byla schopná si dát 2 obr talíře lehčího jídla, napít se a hodinu poté přemýšlet o sladkém desertu a až pak bych pocítila tu stopku.
Čím to je? Obrušují se věkem smysly? Je to podobné, jako když někteří konzumenti přestávají rozlišovat příliš sladké čokolády, sušenky atd., protože je výrobci plní cukrem mnohem víc?
Předchozí