Přidat odpověď
https://www.svet-potravin.cz/clanek/proc-se-nebat-ecek
Všechna éčka není samozřejmě možné hned odsoudit jako nebezpečná a výrobky v panice odhazovat zpět do regálu v obchodě, když v jejich složení nějaké „éčko“ najdeme. Své „E“ má totiž například vitamin C (E 300) a E (E 306-309), kyselina citronová (E 330), jablečná (E 296), pektin (E 440) nebo mastné kyseliny (E 304). „Nejsou škodlivá a neškodlivá éčka, pouze povolená a nepovolená. Testy, které se s nimi provádějí, jsou opravdu přísné a v případě pochybností tato éčka nejsou povolena pro používání. Navíc, testy již schválených éček probíhají podle vývoje laboratorních metod stále znovu a znovu a používání éček se neustále přehodnocuje.
https://www.blendea.cz/ecka-v-potravinach/
https://zena.aktualne.cz/zdravi/ecka-v-potravinach-v-cem-jsme-lepsi-nez-evropa/r~i:article:773712/?redirected=1531741842
V současné době existuje poměrně velké množství přídatných látek, které jsou v Evropské unii povoleny, ale existuje u nich podezření z negativního vlivu na lidské zdraví. Řada z nich je proto v České republice zcela zakázána.
Předchozí