Přidat odpověď
Libiku,
tak je jasné,že nabídka v Horní-dolní bude jiná,než v centru velkého města. Asi se všechny shodneme,že v obchodech se prodávají sračky a,že vybrat něco co není sračka nebo Babišova sračka je čím dál tím těžší. Oproti nabídce v zahraničí je naše nabídka chudá a ošizená. Výhodu v tom nakupovat na farmářském trhu nevidím. nebo alespoň trh,který funguje tady u nás není nic jiného,než předražený šunt. Je tu cca pět stánků a je to fakt maximálně napružený. Bohužel třeba v Praze není moc kontakt na nějaké regionální prodejce. Teď se,ale díky FB docela rozjela nabídky přebytků ze zahrádek tady v okolí,tak se to dá využít. Alespoň trochu si něčím člověk to jídlo vylepší. Já třeba marmeládu používám jen na palačinky,do perníku a na slepování cukroví,ale pořád tvrdím,že domácí je domácí. Pečený čaj, okurčičky nebo zelenina prostě chutnají jinak,než ty prodávané. Osobně se v tom nijak nevyžívám zase taková hospodyňka uvědomělá nejsem,ale těch pár sklenic pro nás mě nezabije,tak to každý rok dám. Nejhorší jsou ty okurky,které člověk musí odrbat a narvat do těch sklenic. S tím je asi nejvíc práce.
Nicméně nemyslím,že by kvalitu potravin zlepšila nějaká blbá petice. Spíš,kdyby ty sračky lidi nekupovali. Chvilku jim to nechat ležet na prodejnách a ona by se jim ta poptávka po zboží změnila. Když vidím třeba regionální nabídky dobrot v zahraničí,tak taky neodolám a koupím třeba tyrolský špek, těstoviny atd. Je to lákavé ,voňavé,ale samozřejmě taky pro ně dobře zaplacené. Ono stačí zajet do Vídně na sachr a pak si ho dát u nás a je všechno jasné.
Předchozí