Ruth, mě to štve, přestože jsme si nikdy marmeládu nekupovali. Nezralé jabka sice v malém množství přidávám do některých marmelád taky, protože přírodně želírují, ale dávám jich tam jen malé procento. Ale štve mě to z principu. Děsně mě nebaví, že musím studovat na všech výrobcích složení, abychom nejedli srágory. Nevím, proč řezník z blízké vesnice zvládne vyrobit výtečné paštiky s dobrým složením za přijatelnou cenu a v obchodě kloudnou paštiku snad neseženeš a ještě je ten hnus násobně dražší než ta paštika od řezníka. My jsme teda spíš chudí, ale hnusy žrát nehodlám. Já si radši koupím dražší kvalitní jídlo v menším množství než si dát kupu hnusu. Naštěstí zvládám tu domácí výrobu všeho možného, jinak nevím, co bych nakupovala
![~o~](/g/s/16.gif)
. V našich končinách je to ještě horší. Obchody s kvalitními potravinami tady jsou dost výjimka.