Přidat odpověď
Zrovna jsem se vrátila z Itálie, a když jsem včera vešla do Alberta, chtělo se mi brečet. Babišove salámy a sýry zatavené v plastu, dva druhy másla jedno polské, druhé jihočeské za 55 Kč, klecová vajíčka a tvrdé rohlíky…ach jo, to jsme za těch 30 let fakt pokročili.
Jinak v obchodech kupuji jenom fakt vyzkoušené trvanlivé potraviny. Bohužel než kvalitně a rozumně nakoupím, objedu pár obchodů, a ztratím tím pár hodin volného času, který bych raději využila jinak. naštěstí tohle absolvuji tak jednou za měsíc, protože téměř všechny chlazené potraviny kupuji v sobotu na trzích. Jsem z Prahy, takže tady je to jednodušší, je tu trhů několik, a je z čeho si kvalitně vybrat. Jezdím takhle na nákupy už několik let, takže téměř všechny prodejce a jejich výrobky znám. Opatovský chleba vydrží v perfektním stavu určitě týden, domácí vajíčka od p. Veselovského, maso jedině z Třeného újezdu, jogurty, mléko a skvělé sýry z Krosolesí (už se těším na čerstvý kravský sýr, mňam), ovoce a zeleniny je tam od pěstitelů taky spousta, med a houby od Karolíny, přihodím jednu marmeládu od Hanky Šindlerové (nejsme marmeládový, tak to máme na půl roku), kávu si dám v café Alegre, nebo v Kávovém klubu (dle fronty) a k tomu Pavlovu z Petrisima, a jsem spokojená a vysmátá na celý týden. Mám to takový svůj sobotní rituál. Ať už je sobota 😊
Co mi v Praze chybí je klasická městská tržnice, kterou mají ve větších městech téměř všude. No hala č. 22 v Holešovicích to fakt není, do pátku je téměř nepoužitelná.
Takže za mě a Prahu (ostatní části republiky nemůžu posoudit). Kvalitně se dá nakoupit na trzích, v obchodech musíš hodně vybírat, kvalita hodně kolísavá, výběr pořád nedostatečný. Složení hodně odlišné, poznám to hlavně na kosmetice. Nevím, jestli se to někdy změní, takže to beru tak, jak to je a snažím se vytěžit maximum z minima.
Jinak i v zahraničí se nakupuje hodně ve slevách, Italové jdou po skonto fakt hodně. A kávu a kavárny máme V Praze snad i lepší.
Předchozí