Přidat odpověď
Šuplíku,proč myslíš,že nejde připravit jídlo za dvacet minut? Nebo ho za těch 20 minut připravit tak,že se dál dělá samo a ty bez dalších zásahů vytáhneš už jen hotový produkt.
1. Gratinované brambory s masem. To je určitě jídlojehož příprava mi nezabere víc,než 20 minutek. Oškrabu a nakrájím brambory, nakrájím na kolečka,vhodím do pekáčku, pepř,sůl,smetana. Na topoložím naklepané maso a přikryju alobalem. Vložím do trouby a za cca hodinu si to jen vytáhnu hotové. Samotná příprava do toho pekáčku je fakt bleskovka.
2. rizoto nebo paela. Jsem lenoch,tak si to maximálně usnadním a vše dělám na jedné vok pánvičce. Co se osmaží to se osmaží a nakonec do toho vsypu rýži,zaliju mlékem a párkrát míchnu,aby se mi to nepřichytilo. Je to dobrá rychlovka,kdy sypeš do pánvičky jen postupně suroviny.
3.
Svíčková. 1 den si jen prošpikuješ maso, obděláš zeleninu a dáš do společného pekáčku. Druhý den to jen podliješ a soupneš do trouby. Opět vytáhneš z trouby hotový produkt. Jen ty knedlíky ti zaberou těch 20 minutek.
4.
Rozlítané ptáčky. Pokud jsi lenoch jako já a nechce se ti ten ptáček balit,tak zase opět postupně nasypeš všechny suroviny do jednoho hrnce a šoupneš do trouby. Za hodinu vyndáš hotové a podle potřeby jen zahustíš. Opet těch 20 minut ti zabere jen ta příloha. Pokud máš rýžovar,tak u toho ani nemusíš stát. Opereš rýži,frkneš jí do hrnce a v mezičase hodíš nožky hore.
Takových jídel,které se dělají v podstatě sami je hodně. Já vařím denně a opravdu není v mém zájmu v té kuchyni pobývat déle,než je zdrávo.
Předchozí