Přidat odpověď
Cukety miluji, ale základem úspěchu je pokud možno zprcovávat cukety nepřezrálé, ideálně uprosit dodavatel o kusy do 15 - 20 cm.
Pokud máš tedy vhodné kusy, které mají skutečně cuketovou chuť (ty přezrálé už tak dobré nejsou, jsou vlastně takové nijaké), pak kromě různých placek (cukeťáků), polévek, buchet, omáček a omolet doporučuji:
cuketové špagety (máš-li spiralizér) nebo tagliatelle (stačí škrabka) blanšíruješ a k tomu nějký dip z luštěnin, např. chumus z cizrny, nebo něco na ten z působ z bálých fazolí, oliv. oleje, soli a bazalky
cuketovou musaku (cuketa místo lilku)
plněná zapečené cukety: vydlabené lodičky z cuket, vnitřek z cuket (tu část se semínky nepoužívat) + cibule + oliv. olej + mleté maso + (sekaná) rajčata + bylinky dle chuti, pepř, sůl opéct, poté naplnit lodičky, navrch trochu kysané smetany a nastrouhaného sýra, zapéct
Předchozí