Mě tedy moc chutná Cuketa Bezděk, z kuchařky pí Štěpánkové.
Jen jsem ji kapku upravila, dle mé chuti, o oregano + namísto salámu, což je v původním receptu, dávám nějakou paprikovou klobásku
větší cukety oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme je do hrnce, přilijeme asi 2 lžíce vody a chvilku podusíme. Pak přebytečnou tekutinu slijeme.
Na rozehřátý olej vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zasypeme ji paprikou a přidáme klobásku na kostičky. Lehce opečeme, přidáme připravenou cuketu a rajský protlak. Osolíme, opepříme (nepepřím, ale přidám právě to oregano) a podusíme. Nakonec zalijeme smetanou, ještě necháme přejít varem a vypneme.
Podáváme s chlebem
Je to chuťově překvapivě strašně dobrý, manžel tomu říká psí blití - prý to tak vypadá