Přidat odpověď
A co tohle:
"Po pár měsících útočníka pozná, ale dva právníci zabývající se trestním právem jí důrazně doporučí nehlásit to, protože by se podle vystavila dalšímu pronásledování, nedostala by náležitou ochranu a přístupem vyšetřujících by byla dále traumatizovaná, šance na usvědčení že je stejně mizivá."
Jak to mohli ti dva právníci tak dobře vědět, to mi není jasné.
Z této diskuse je, domnívám se, nejpodstatnější informace od Kambaly.
----------------------------------------------------------------------------------
kambala pláááckááá 118391
Re: Sekundární viktimizace oběti - proč potřebujeme Istanbulskou úmluvu
2.8.2018 17:35:12
přihřeju si trochu polívku.
pokud víte o někom, komu se stalo něco podobného, nebo je obětí jiného závažného trestného činu, nebo je to dítě, handicapovaný člověk, starý a nemohoucí (tam jde o jakýkoliv trestný čin), MAJÍ NÁROK NA ADVOKÁTA ZADARMO v trestním řízení. Nikdo o tom neví, ani pomáhající organizace o tom oběti neinformují a je to velká škoda.
Klidně mi je posílejte
--------------------------------------------------------------------------
Re: Sekundární viktimizace oběti - proč potřebujeme Istanbulskou úmluvu
2.8.2018 23:12:00
Výhodné je udělat obojí a chtít peníze i z následného fondu s regresem státu. To že tam mají asi 300tisic momentálně,je věc druhá. A my zařizujeme i terapii,insolvence, útěky s dětma,predbezka,komplet balení. Po 15 letech v neziskovce jsem dospěla k tomu, že ta je dobrá jako krizova intervence a sběrný místo obětí (což proskolenej advokát zvládá taky,mám výcviky na krizovku), ale neměly by se plest do pozdějšího procesu..a zejména by neměly vystavovat nějaký zprávy a potvrzení,protože ty jsou založeny na subjektivním pocitu a vyprávění klienta, neověřitelný, a jako důkaz u soudu nemají co dělat a jsou absolutně zneužitelný
------------------------------------------------
Předchozí