| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

NO, a k tomu si vezmi, že já jsem třeba do DD dojížděla 15 km. Spojení jsem neměla (co taky jede z vesnického Prdelákova o 22:00 hodině večerní, že?), takže v létě kolo, v zimě vlastní Auto. Takže musíš mít především to auto a musíš z vejplaty zajistit jeho provozuschopnost a běžný provoz.
Tudíž v DD dělaly vychovatelky povětšině starší ženy. Sice bez pedagogického vzdělání, ale byly místní nebo z vedlejší vesnice. Nemusely dojíždět, měly práci v místě bydliště a především už měly odrostlé děti, takže jim pracovní doba nevadila. Dtto byly i uklízečky, údržbář i kuchařky. DD dával práci hodně místním lidem.

Jo, a byla tu poznámka o sirotcích. V našem DD bylo v době, kdy jsem tam pracovala, 65 dětí, sirotek tam byl jeden jediný. Pak tam byl hoch, jehož oba rodiče byli v base, otec na 8,5 roku, matka tuším na 5. Co provedli nevím, ale klučík byl jeden z mála, co byli slušní. Cca 1/3 dětí byli grázlíci k pohledání, snažili se šikanovat ostatní, běžně kradli a byly s nimi výchovné problémy. Cca 1/2 dětí byla Cikáňata. Cca 1/2 dětí jezdila na prázdniny do svých rodin, ale pozor: návštěvy rodin povoloval výhradně soud, my o tom nerozhodovali, my jen odvezli děti na místo, kde si je rodiče převzali.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.