Přidat odpověď
Greto, do jisté míry máš pravdu. Byli lidé, kteří minimálku přijmout museli a byli lidé, kteří si to sami zvolili. Tak jako tak - jsou to lidé, kteří státu neodváděli, co měli, a teď by jim stát měl z našich daní (tedy na úkor nás ostatních) cosi vyplácet.
Pro plošné zvyšování minimálních důchodů ruku nezvednu. Ale souhlasím s tím, že je-li někdo díky minimálnímu důchodu v dlouhodobé finanční tísni, nezbyde nám ostatním, než to za ně zatáhnout. Ovšem tyhle případy by se měli posuzovat individuálně. Naše sousedka třeba stále žehrá, že z důchodu neutáhne svůj družstevní byt 1+4 (110 m). Nevidím důvod, proč ji navyšovat důchod. Buď se má odstěhovat do menšího, nebo (drží byt pro pravnučku) ji má rodina finančně podpořit. Hele, léta jsem dělala na sociálce a setkala se s případy, kdy mi tzv. srdce krvácelo nad životními příběhy některých jedinců. většinou jsem ale jen soptila, co si lidé představují. Stále nemůžu zapomenout na 18ti leté děvče, které si ještě v učňáku pořídilo mimino. Otec neznámý (náhodná známost ze zábavy). Slečna bydlela s matkou a běsnila, že se o ni stát nepostará, že ji nedá dostatečné peníze a byt, aby se mohla od matky odstěhovat a osamostatnit se.
Předchozí