| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Ahoj,
ja slibuju ze napisu podrobne cely svuj pribeh. Myslim ze bych to do konce tydne mohla zvladnout :-)
Zatim ve zkratce k tomu miminku:
Moje holcicka pri porodu vdechla plodovou vodu a diky tomu dostala "vrozeny zapal plic". Mela zkolabovany jeden plicni lalok takze modrat zacala az za par minut. Pediatru tam bylo hned nekolik a postarali se o ni okamzite.
Je pravda ze ve Vrchlabi nemaji pristroje ktere za detatko dychaji sami, ale rozhodne neni pravda ze by ho tam nedokazali zachranit. U meho miminka stali od pul sedme rano do cca deseti dopoledne tri lekari, kteri ji davali kyslik, leky a hlidali ji. Chvili jsem u nich sedela.
Pak prijela zachranka z hradce (nelita pro ne vrtulnik ale sanitka) - maji takovy prepravni box na miminka kam ji dali a tam uz byla normalne zaintubovana.
Jinak mela jsem tam od vsech podporu, pan primar me i chytl za ruku a pusobilo to opravdu uprimne. Myslim ze takove veci cloveka podpori vic nez mnoho slov, kdyz citite ze je doktorum lito co se vam stalo a sdileji to s vami.

Hradecka JIPka je vyhlasena a bat se ji rozhodne nemusite. Jsem z Prahy a moje mama ma znameho detskeho chirurga, ktereho se ptala, jestli by neslo zaridit, ze by mi holcicku prevezli do prahy a on rekl, ze ji mame nechat v Hradci, ze se tam o ni postaraji mozna lepe nez v Praze. Je pravda ze prostredi tam je velmi prijemne, doktorka mi udelala velmi podrobny vyklad co se ji stalo a co s ni delali. Byla "profesionalne sdilna". Bylo ale jednoznacne citit, ze si o vrchlabi nemysli nic dobreho (v ramci vykladu utrousila ze pri tech alternativnich porodech je vetsi ryziko komplikaci). Ja se ji nakonec zeptala jak to myslela s temi alternativnimi porody a nakonec to samozrejme skoncilo na tom, ze tahle komplikace muze nastat kdykoli a kdekoli a ze to s alternativnimi porody nema nic spolecneho. Rozhodne ale nemohu o JIPce rict nic spatneho. O miminka se tam staraji velmi dobre coz je videt i z vysledku jejich prace - maji tam opravdu hodne tezke pripady ktere dokoazi udrzet pri zivote. Moje holcicka uz druhy den dychala sama.

Pak ale nasledoval rooming na oddeleni pro nedonosene deti (tam davaji vsechny maminky co mely deti na JIP protoze je to na stejnem patre). Tam to bylo na muj vkus opravdu hrozne ale to ted popisovat nebudu. Jen bych chtela zduraznit, ze v hradci panuje silna antivrchlabska atmosfera. Sestry za mnou chodily, uklizecka za mnou chodila, doktorky se ptaly a jedna s velmi dramatickym vyrazem ve tvari- vsichni na jedno a to same: "a kdo vam doporucil to vrchlabi?" "to ja bych tam rodit nejela a vy uz taky urcine ne, ze jo?" a ja jim vzdycky rekla, ze rozhodne jela. Myslim ale ze to ustat jde. spis jste tam za exota a o to vic kdyz jste treba z Prahy.

Takova zajimavost nakonec. Ve vrchlabi mi stale rikali, ze miminko melo zkolabovanou jednu plici. V hradci mi pak rikali ze obe plice. Kdyz mi nakonec dali propousteci zpravu, bylo tam napsano to, co mi rikali ve vrchlabi...

Nevim jestli jsem odpovedela presne na to co jste chtely vedet, kdyztak se zeptejte rada odpovim. A jistejsi je e-mail :-)

michala

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.