Přidat odpověď
Monty,
moje holky si taky hrály na počítači už jako maličké, ale byly to chvilky - byl to primárně jaksi můj pracovní počítač. Bylo to zkrátka dost omezené a to úplně přirozeně. Vlastní počítač dostaly myslím někdy na začátku druhého stupně, už si to přesně nepamatuju... Ale tablet byl za jejich útlého dětství ještě věc nevídaná a u mobilů se diskutovalo, zda dát tlačítkáč prvňákovi nebo až páťákovi, o dotykáčích nebyla řeč.
Stačilo pár let a vidím kamarádčina syna přirostlého odmala k tabletu (a není to tak, že by se mu nevěnovali, nehráli s ním obyčejné hry, nechodili ven... Ale kdykoliv má chvilku - TABLET!), kamarádovu dceru, kvůli které v jejích 12 celá rodina ukládá na noc mobily k rodičům do nočního stolku a budí se mechanickým budíkem; stolek je zamčený a klíč je pod polštářem - vyndávala si ho klidně uprostřed noci i z šuplete. Taky je to dítě, se kterým se dělá spousta věcí, hraje na kytaru, tančí...
A když vidím ty poměry dětí i hodně závislých na elektronice a dětí, které jsou s tím v pohodě, zdá se mi, že těch závislých je opravdu dost.
Předchozí