Přidat odpověď
Moje maminka, když mě učila, jak vést domácnost, tak říkala - začni odshora.. a já se toho držím.
Takže bych si napsala seznam, co je absolutně nezbytné pro holý život - světla - aspoň žárovky, vypínače, tekoucí voda, funkční kuchyň, WC a koupelna. A začala bych od toho. Jak někdo psal, koupit nábytek a vybavení, které jde po bytě různě přesouvat, případně pak zase někomu prodat. Rezignovala bych na dokonale vybavený byt, včetně barevně sladěných závěsů s rámečky obrázků. Při zařizování bytu i baráku se nám vyplatilo udělat si představu, co by v kterém pokoji mělo být , zařídit to nejnutnější a pak postupně doplňovat.
Ono se pěkně řekne, že je dobré objednat hodinového manžela, ale i ten něco stojí.
A vyměnit žárovky/utáhnout kohoutek/přitlouct hřebíček... to umím také, ale chápu, že kdybych vlezla do bytu a tam nebylo NIC a já se jen rozhlédla a přemýšlela, co dřív a jen byla bezradná, jestli nejdřív vyměnit zásuvky, pověsit lustr, překachlíkovat koupelnu nebo nechat položit podlahu + nemám kam dát ani spodní prádlo a kartáček na zuby.. to by mě taky složilo
Předchozí