| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ten clanek jsem cetla.
Taky jsem diskutovala s dcerou, ktera zije a pracuje jako sefkuratorka pres vsechny skoly v jinem velkem meste v Rakousku. Dneska maji na tohle tema extra schuzi s personalem ve skole.

Problem to je, ale kazdy to vidi dle sveho (a pochopitelne vyuzije prilezitosti "jet na vlne"). Clanek je taky pochopitelne "prizpusobeny" zajmu a prikladani na ohynek - "muslimy tu nechceme, vime, co je to zac". Vybrat jednu knihu, ktera se soustredi na problemy a vzit to jako potvrzeni toho "to jsme vedeli, co jsou zac" (obzvlast, kdyz se ctenar nikdy s nikym jinym nesetkal a videl je tak z rychliku).

"U nas" ziji pristehovalci z rzunych zemi desitky let, zrovna tak, jakio v Rakousku. Pochopitelne existuji podobne skupiny, ale zdaleka to neni nejaky celek muslimu, kteri se takhle chovaji. Zalezi na narodnosti, ze ktere zeme a z ktere casti pochazeji, taky na tom, kde se shromazduji (=bydliste v nove zemi, jestli se snai zit spolecne - coz pochopitelne taky neni zalezitost jenom muslimu , vetsina lidi se jaksi tahne ke svym, kdyz je moznost). Vetsina se prizpusobi, pokud maji moznost, a snazi se prizpusobit zivot v nove zemi. Mezi mymi stovkami studentu a zaku vsech ruznych veku byla prevazna vetsina muslimu. S timhle "typem" jsem se za desitky let setkala JEDNOU. Moje dcera v Rakousku i syn tady maji prevaznou vetsinu "klientely" muslimskeho puvodu. Maji stejnou zkusenost jako ja.

Ale "my ty nemame ty turky". (=ono se to nerozdeluje na narodnosti ).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.