Jako bývalá učitelka v MŠ můžu říct, že je to velmi nepříjemné, když dítě ve školce onemocní. Učila jsem v jednotřídce na vesnici a od 13 do 16 jsem tam byla opravdu sama. Ale vždycky se to nějak udělalo: zavolala jsem ředitelce, ta ze sousední vesnice přijela (nebo někoho poslala - klidně hospodářku nebo uklízečku). Nebo mi na děti koukala nějaká hodná maminka a já byla s marodem v kanceláři... Prostě školka by se na to měla připravit.Často stačí dát lehátko poblíž záchodů a marodovi postavit klidný koutek z velkých kostek nebo cihel. Osatní děti navést k soucitu a ohleduplnosti... V případě ohrožení dítěte přivolat záchranku.
A ve větších školkách a v dnešní době, kdy jsou asistentky, to už vůbec jako problém nevidím. Ve dvoutřídní školce nebyla chvíle, kdy bych byla sama s dětmi. Třídy se běžně spojují kvůli jiným věcem. A v krizi se dětem pustí pohádka a jen se hlídají, aby s jim nic nestalo. Výchova a vzdělávání jsou stranou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.