Přidat odpověď
Naprostý souhlas.
Jediné, co já od školky v přípravě na školu požaduji, je dětem dostatečně uvolnit ruku a zautomatizovat držení tužky. Oba starší synové nejsou malovací, a i když jsem jim doma podbízela pastelky, barvy, křídy, tak se jim do toho moc nikdy nechtělo, navíc nejstarší tvrdošíjně držel tužku blbě.
O zbytku požadovaných věcí k zápisu si myslím, že zvládne normální rodina doma, a to během běžných činností a rodinných aktivit.
Angličtinu ve školce, navíc s rodilým mluvčím bych brala jako příjemný bonus, že děti naposlouchají intonaci a nějaká slovíčka. Ale já teda nejsem příznivec učení se angličtiny ve školce ani v 1. a 2. třídě (jakože nějakého systematického učení se), takže s tímto názorem jsem možná v menšině.
Co vím od starších synů, tak měli něco jako přípravu na školu každý den (nejstarší syn měl ještě speciální třídu předškoláků, tak tam to vyplynulo samo o sobě; mladší syn už byl ve smíšené třídě), ale do toho se počítaly i právě ty uvolňovací cviky, malování postaviček a tak, vždy cca 15-30 min (což dělaly u mladšího všechny děti, které chtěly, jen na ty předškoláky paní učitelky víc dohlížely).
Jak to bude u nejmladšího, to je ještě nevím, ale vzhledem k tomu, že už leccos spočítá, vytleská slabiky, pozná písmena, tak to asi ani moc řešit nebudu, jen to uvolnění ručičky.
Předchozí