Kačko, nevím jestli to byl zrovna můj příspěvek, který tě takhle rozčílil. Já se totiž snažím sehnat INFORMACE, které přímo v porodnicích nejsou k mání. Před porodem jsem objela vždy několik porodnic, poprvé jsem rodila ve Vysokém Mýtě, porodnice hodně podobná Vrchlabí, bohužel už zrušená. Když jsme tam byli na prohlídce, poté co jsme byli vyzváni ať se ptáme na vše co nás zajímá, se někdo zeptal co se děje s miminkem, když po porodu nezačne dýchat. Přítomná sestra začala být hodně dotčená, že prý ani tady nelezou po stromech! co si o nich myslíme! ... Zkrátka hoooodně nepřiměřená reakce na normálně položenou otázku. Když jsme byli na prohlídce v Hradci, tak jsem se zeptala jestli můžu ve 2. době tlačit jinak než v leže, reakce téměř stejná, jen jsem si vyslechla od rozčilené asistentky, že co si o nich myslíme, když je na to čas tak to přece není problém.. Proč se u takových otázek všichni cítí dotčeni, proč? Přece se ve vrchlabské diskusi (nebo ve vysokomýtské porodnici) nebudu ptát, jestli se můžu při porodu volně pohybovat, když je odpověď všeobecně známá. Přece se v hradecké porodnici nebudu ptát, jestli se mi postarají o dítě s dýchacími obtížemi, když je odpověď dopředu jasná. Některé informace jsou zkrátka v určitých porodnicích tabu. Proto jsem ráda, že je na ně Michaela ochotna doufám pravdivě odpovídat. Tímto jí za to děkuji a doufám, že mimču se už daří lépe.
Předchozí