Přidat odpověď
Kudlo, jsi na omylu. Nebudu opet zacinat "obvyklou" nekonecnou diskuzi, jaky "dojem" co na tebe dela a jak si to pretlumocis k obrazu svemu. Nemelo by te to prekvapit, ale diskuze je vymena nazoru (=nikoli hazeni nazoru na oponenta, jak je tu casto zvykem). Ze zasady nenazyvam nikoho nikde roztomilymi vyrazy, kterymi jsem zde castovana ja, kdyz se "oponentovi" nelibi muj nazor/jeho formulace, stylem "povoleny" nazor stadne sdilime, ze, abychom nevycnivali, a kazdy jiny nazor (opet a ze zvyku) tepeme. Mit jiny nazor neni neslusnost.
Pouziju tu s dovolenim tvych i Nordici frazi: pletes si pojmy se (svymi) dojmy.
A ten dojem prave ovlivnuje vubec to, co jsi ochotna (ode mne) prijmout (=zadne obavy, ze by mi to nak nedalo spat). Proste jsi ty a cast dalsich nicku od zacatku zaujala negativni postoj k cemukoli, co ja tady napisu ( a jak vidno, nejen ja - kdokoli, kdo se neshoduje s tvymi (a dalsich par nicku) nazory, je prijemne titulovan ruznymi tituly, ktere se jaksi v diskuzi vyskytovat nemaji, a jsou eventuelne (zde vhodne) mozne vysvetlit stadne bud tim komunismem, co lid zdevastoval, dokonce i tim bejvalym nabozenskym opojenim, nebo snad i nasim narodnim stylem?).
Ze POPISUJU jine moznosti (kterych jsou fakt kvanta) a jinou zkusenost totiz neni zadny poucovani, ze neco je takhle jedine spravne, ale proste pouhe poukazani na to, jsou i jine moznosti. Ale to je uplne jedno.
Tedkonc, kdyz mate tu demokracii, ma totiz kazdy pravo mit jakykoli nazor a verejne ho projevit. Nejen ten nazor dle urcite skupiny jednine spravny. Cimz se osobne ridim, ale to ti zcela uchazi v zaplave "dojmu".
Nordica popsala SVOJE DOJMY ze sveho pobytu, jeji vec, nikdo ji to nebere. Nikoliv to, jak to v jeji zemi bylo a jak obyvatele ROZENI v te zemi v te dobe ( i dneska) ziji a jaci jsou =v postoji k ni, jak to vnimala. V cemz je samozrejme velky rozdil.
Předchozí