Přidat odpověď
konzervo, souhlasím...
jednu věc ale mají ty části společnou - hranice nastavuje ten, kdo má o kontakt menší zájem:
Když se mi kolega v kanceláři svlíkne a ukáže mi ... - pokud tomu předcházela nějaká událost, kdy jsem dala najevo, že mě zajímá, nemusí jít o obtěžování, pokud mě nezajímá a dám to najevo, měl by to respektovat (pokud nepředcházela žádná událost a pán se obnaží nečekaně, je to debil a obtěžování to je)
Když budu mít na návštěvě Číňany a oni budou u stolu spokojeně krkat - krkat by neměli, případně je mohu dokonce upozornit, že to u nás není vhodné (nemluvím o obchodním jednání, ale třeba o známých), já naopak před nimi nebudu smrkat (ačkoliv jsem doma)
Když mi bude představován šéf firmy, který je Francouz a předem mnou se už při představování objal s dalšími 3 ženskými, nebo mi bude představován můj podřízený - muslim - a odmítne mi podat ruku - opět, pokud francouzskému šéfovi nechci dát polibek, podám mu propnutou ruku a nechám mezi námi dostatečnou mezeru (co udělaly kolegyně přede mnou je mi jedno)... pokud mou ruku nepřijme muslim, buď s tím předem počítám a ani mu ji nenabídnu, případně zase ji klidně spustím podél těla a nebudu tomu věnovat žádnou pozornost...
Předchozí