Dám maso do studené vody, hodím trochu soli, uvedu do varu, seberu šedou pěnu, přikryju pokličkou, nechám jemně probublávat klidně 4 hodiny. Vařím ho vždycky cca 5 litrů, takže část leju rovnou do boxů na mražení. Vždycky mrazím jen čistý vývar, cokoliv navíc mění jeho chuť.
Část ke konzumaci doplním obraným masem (beru jen to hezký, na zbytek číhají naše kočky
, uvedu do varu, dodám zeleninu, vařím cca 3 minuty. Vedle v hrnečku uvařím nudle normálně ve vodě, pokud máš silný vývar, nijak ho to nemění.
Pokud se doma vyskytne akutně nemocné dítě, nakrájím kuřecí prsa na kostky (v mrazáku mám pořád nějaká), zaleju vodou, dám sůl a zeleninu, vařím 10 min, hodím tam i nakonec i nudle, podávám. Je to rychlá možnost zasytit maroda, kterého přepadla choroba ve škole, potřebuje něco sníst a rovnou spát. Pokud nechce nic pevného, rozmrazím vývar a může si ho vypít z hrnečku.