je mi už dost přes 40, mám 3 sourozence, a jsme cca v dvouletém odstupu. Takže moje matka byla zřejmě velmi módní už přes půlstoletím :)
Já teda co mám kolem sebe, nejobvyklejší odstup je 2-4 roky a řekla bych že je to dost dané tím jak se prostě komu "zadaří". Přece otěhotnění není "na objednávku", aspoň u většiny na to přece jen chvíli čekají. Jinak ten odstup považuju za poměrně logicky vyplývající z délky mateřské. Vracet se na pár měsíců a hned zas na mateřskou neocení moc ani zaměstnavatelé. Naprostá většina koho znám kdo chtěl druhý dítě tak to plánoval aby mateřský na sebe pokud možno navazovaly. No a někomu to vyjde hned, tak má odstup dvouletý či míň, no a někomu to hned nevyjde, tak má odstup větší.
Spíš jen velmi výjimečně někdo fakt plánuje že na rok zpátky do práce a pak zas dítě. To už pak spíš plánují ten odstup cca 5 až 10 let. A taky má svůj názor na to jaký odstup je mezi dětmi podle něj nejvhodnější a je to zcela jeho věc.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.