Přidat odpověď
"No já si to právě neumím představit ani s tabletem (pokud rodina funguje normálně a dítě nemá potřebu unikat z reality), proto uvádím robotický vysavač jako srovnání."
Libiku,
je omyl si myslet, že závislost může vzniknout jen u dítěte, kterému se rodiče nevěnují. Moje dítě má dost zájmů - už jsem tu psala, že si rádo hraje se stavebnicemi, máme různé druhy. Rádo si kreslí. Rádo čte (je nejlepší čtenář ve třídě) a fakt tím nemyslím komiksy. ale taky se rádo dívá na youtube na různé blbinky a taky jak někdo jiný hraje hry.
Mně to zásadně nevadí, pokud je to v rozumné míře. Jenže časem z toho bylo to, že když jsem přišla domů v šest večer, tak dítě sedělo u pc, nemělo úkoly ani domácí ani ty ode mně (např. školní úkol z matematiky a uklidit nádobí z myčky). Takže jsem ho do toho musela honit večer, pak se najedlo a pak chtělo znovu na pc.
Čili ponechat to na jeho "odpovědnosti" se neosvědčilo a musela jsem zasáhnout - stanovila jsem časový limit (s přihlédnutím k tomu, jestli je pracovní nebo volný den) a víc kontroluji domácí úkoly.
Předchozí