Pro občasné hlídání jsem hledala chůvičku už pro 4 měs. syna, protože nepovažuji za výborný nápad stát s kočárem někde v půlhodinové frontě na úřadě a na základě vlastní zkušenosti vím, že to štve i další "spolufrontovníky" (obzvláště, když v úzké uličce stojí dvě fronty oběma směry a kočár viditelně překáží) o úřednících ani nemluvě (nemají na kočár dost velikou kancelář a pomoci Vám do schodů s kočárem se také nikdo nehrne...
Takže jsem tedy hledala nějaké hlídání. Na Kladně, odkud jsme, jsem žádnou oficiální agenturu nenašla, naštěstí se mi nabídla ochotná sousedka také s malým dítětem...
Zkusila jsem před tím ještě pražské agentury. V podstatě nebyly proti dojíždění. Hlídání "tak malých" dětí začíná na 80 Kč/h. a končí i na 200 Kč/h. (byť s miminkem je rozhodně míň práce, protože většinou hodně spinká).
A pro nás samozřejmě plus dopravné na Kladno, ovšem ve výši zvolené agenturou (rozhodně ne autobus, který stojí 2x20 Kč), také mě upozornili na skutečnost, že doba strávenou dopravou na místo a zpět (tj. minimálně hodina navíc) se samozřejmě také musí zaplatit...
Prostě matka buď musí být doma na 100%, nebo musí mít dost peněz, aby zaplatila slušnou mzdu (v přepočtu na měsíc od 13,5 do 33,5 TKč) další osobě na hlídání. Myslím, že bych se tím jednou mohla sama docela slušně živit. ;-)
S pozdravem, Jarka
Předchozí