Přidat odpověď
Jáhlové kuličky - různé varianty - s kokosem, kakaové, mandlové, oříškové... Akorát nejsou moc na skladování, nejlepší jsou čerstvé a spotřebovat do 2-3 dnů.
Dělala jsem i linecké či vanilkové rohlíčky, mouku lze použít rýžovou, cizrnovou, jahelnou, pohankovou, pokaždé namixuji podle situace, aby těsto mělo správnou konzistenci.
Pak kopečky z bezlepkových ovesných vloček+rozinky, brusinky, sušené ovoce, spojit salkem anebo upražit na másle, přidat trochu medu.
Kokos + salko = tyčky, půlku namočit do čokolády.
Dorty mám osvědčené Pavlovu, švédský mandlový a kladdkaka-švédský čokoládový. Anebo piškotové, mouku používám kukuřičnou.
Zatím nezvládám trdelník, zkusila jsem dle receptu z netu a těsto se nedalo tvarovat. Pokud někdo zveřejní osvědčený recept, budu ráda a syn ještě víc, neboť denně "trpí" - cestou do /ze školy musí kolem vánočních trhů a pekelně tam voní trdelníky... doteď odolal.
Předchozí