Jaké "všechny" tekutiny? Je tam mléko na kvásek a pak vajíčka. Někdo přidává do kynutého těsta trochu rumu.
Máslo (někdy rozpuštěné, někdy jen povolené) dávám před moukou. Kyne mi dobře, v kuchyni, kde je cca 20 stupňů. Ráno zadělám, odpoledne peču.
Mám recept z Kuchařky naší vesnice, kde jsou dva druhy vánočky: obyčejná a jemnější. V jemnější je 100g tuku na 500g mouky. Moje mamka dělá tu obyčejnější a pak si ji mažou máslem. Naše rodina vyžaduje tu tučnější.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.