Kaipo, důvodů může být víc - někdo třeba může čekat i na prémie v prosincové výplatě a ten jaksi dřív nenakoupí že ano. Dřív jsme to takhle také měli. Já jsem letos dárky objednávala začátkem prosince - jednak proto, že jsem po operaci kloubu na noze nebyla schopná uvažovat v režimu Vánoc. Další důvod byl ten, že děti nevěděly, co chtějí. Mladší chce toho strašně moc, ale museli jsme se dopátrat oč tedy stojí nejvíc a starší chce mobil, ale netušilo, jaký, co má umět... Hlásalo, že musí být černý a jiný být nesmí, a pak zahlédlo modrý duhový se skleněnými zády a zase pro změnu chtělo tohle... Takže vybírání bylo docela složité. Já na neschopence, manžel, který v práci dotahoval projekty... a nevěděl, co dřív - jestli nákupy, kroužky s mladším dítkem... a nějaké dárky mu byly opravdu ukradené.
Nicméně do obchodních center v nejvíce zátěžových časech nechodíme - stíháme to v podvečerních či večerních časech v týdnu, kdy tam tolika lidí zase nebývá a vlastně už nám chybí jen drobnosti - knížka pro každého, fixy, památník ;-) Dárky jsme objednaly z Alzy, centrum máme nedaleko, takže nebyl problém - stihli jsme to v pohodě. Poslední věci (drobnosti) z Lidlu dorazily v pátek - opět bez stresu a nervů.