Přidat odpověď
Půlko, rozumím ti moc dobře, ale myslím, že s tím jde něco dělat a dávat buď osobní nebo veřejně prospěšné dárky.
Mě se letos zadařilo a myslím, že dárky udělají radost.. a když tak myslím, že se to dá mezi dospělými kromě lístků na kulturu (ale to také ne všem sedne, např. časově vytíženým lidem takový dárek myslím většinou moc nevyvhouje, a knížek - to je vlastně totéž, já je např. poslední roky nedostávám ráda, protože na čtení prostě stejně nemám čas a navícjsem častou návštěvnicí ekologické knihovny a po plných knihovnách v bytě moc netoužím) jo tak abych se dostala k tomu jak se vyhnout plastovým blbostem, obalům....
pro dospělé jsem letos hodně volila něco jako dárkové koše, do krmítka pro ptáčky (dřevěná, vyrobná v Česku) jsem nakoupila co tuším, že má kdo rád a můžeš vybrat nebo dát do ekoobalů... a pro ptáčky slun. semínka... a vše zabalila jako dárkový koš... a myslím, že těch eko-kárků je víc...
hodně lidí může dostát, krmítko, budku, domeček pro hmyz... a jiné obecně prospěšné ekověci.. jde to pak pověsit ii ve veřejném parku, nemusí mít člověk zahradu... a pak takové ty spotřební věci, ale eko a místního původu: mýdlo, med s něčím, oleje.. člověk dostane jako dárek to, co by jinak stejně koupil, ale třeba v horší kvalitě a neekologické výroby či dopravy.. a někdy tím někoho pro ekologičtější způsob života třeba i získáš...
Předchozí