Přidat odpověď
Letos se mi to nějak vymklo z rukou. Měla jsem špatnou vánoční karmu, kterou jsem i nechtěně roznášela. Vanilkové rohlíčky, co pekly děti s babičkou z mého těsta, se roztekly na placky, vdolečky (takové ty vlčnovské koláčky) jsem málem poprvé v životě neměla. Když jsem se chtěla pustit do pečení a vytáhla těsto z lednice, po prohřátí se začalo trhat a vytékat z něj tuk. Volala jsem mamce, jestli to jde zachránit. Už jsem normálně brečela do telefonu. Naštěstí MM koupil kvasnice, tak jsem z toho hnusného těsta upekla jakési bochánky a zamísila nové těsto. Není to úplně ono, protože nekynulo za studena, ale pořád lepší, než Vánoce bez vdolečků. Kámoška, u které jsem si byla něco vyzvednout 23., spálila 3 vánočky, asi že jednu pekla pro nás. /klid a likvidaci svých pracovních věcí jsem taky úplně nezvládla. Naštěstí k nám chodí na návštěvu jen 2 kámošky, které to neřeší, jinak jezdíme po příbuzenstvu my.
Jinak ale na to kašlu, odpočíváme, vegetíme, byli jsme na dlouhé procházce se psem, celou dobu chumelilo. Sice za chvíli roztálo, ale procházka byla krásná. Za chvíli jdeme do kostela. Dostala jsem dobré knížky a puzzle, takže vánoční pohoda dle mého gusta.
Předchozí