Přidat odpověď
Hanko, geologie je můj koníček, nebo spíš kůň, kdysi jsem ji málem i studovala a i když nakonec jsem se nechala překecat na medicínu, tak geologii jsem nikdy neopustila aspoň jako nadšený amatér :D
Všechny výše uvedené geologické tipy jsou mnou osobně navštívené a prověřené:) Jezdím pravidelně jak sbírat (minerály i zkameněliny, upřednostňuju minerály, jenže když žiju v Barrandienu, tak nemůžu na zkameněliny zcela rezignovat:D)), tak i prohlížet si krajinotvorné geologické prvky.
Zrovna v tom Německu spíš jižní polovinu, kdysi jsem tam projela i vyloženě rodinnou geologickou expedici (to byl můj manžel ještě hodně tvárný a nevadilo mu jezdit od čerta k ďáblu a sbírat amonity a lézt po kráterech :D). Ale většinou jezdím po Čechách, obvykle tak aspoň jeden výlet do měsíce je u nás doma geologicky laděný - buď sběr, nebo návštěva speciálního geologického útvaru. staršího syna jsem strhla, takže ten už v tom jede taky:) Moje sbírka má kolem 5 metráků :D
Takže jestli chceš něco eologického v ČR celkem můžu sloužit.
V Německu už je to teď horší se sběrem, před pár lety zavedli "sběratelskou licenci" a na většinu lokalit ji člověk musí mít. Já ji nemám (je drahá), takže holt už sbírám jen tam, kde být (aspoň doufám:D) nemusí. Platí to spíš pro bývalý Ostblock, tam tohle tolik nežerou.
Jo, a pokud mě máš na Facebooku, tak když jedu na něco geologického, tak z toho následně vždycky nafotím nejlepší sběry i ty krajinné prvky a dodám případně tipy na výlet:)
Předchozí