| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hanko, geologie je můj koníček, nebo spíš kůň, kdysi jsem ji málem i studovala a i když nakonec jsem se nechala překecat na medicínu, tak geologii jsem nikdy neopustila aspoň jako nadšený amatér :D

Všechny výše uvedené geologické tipy jsou mnou osobně navštívené a prověřené:) Jezdím pravidelně jak sbírat (minerály i zkameněliny, upřednostňuju minerály, jenže když žiju v Barrandienu, tak nemůžu na zkameněliny zcela rezignovat:D)), tak i prohlížet si krajinotvorné geologické prvky.
Zrovna v tom Německu spíš jižní polovinu, kdysi jsem tam projela i vyloženě rodinnou geologickou expedici (to byl můj manžel ještě hodně tvárný a nevadilo mu jezdit od čerta k ďáblu a sbírat amonity a lézt po kráterech :D). Ale většinou jezdím po Čechách, obvykle tak aspoň jeden výlet do měsíce je u nás doma geologicky laděný - buď sběr, nebo návštěva speciálního geologického útvaru. staršího syna jsem strhla, takže ten už v tom jede taky:) Moje sbírka má kolem 5 metráků :D

Takže jestli chceš něco eologického v ČR celkem můžu sloužit.

V Německu už je to teď horší se sběrem, před pár lety zavedli "sběratelskou licenci" a na většinu lokalit ji člověk musí mít. Já ji nemám (je drahá), takže holt už sbírám jen tam, kde být (aspoň doufám:D) nemusí. Platí to spíš pro bývalý Ostblock, tam tohle tolik nežerou.

Jo, a pokud mě máš na Facebooku, tak když jedu na něco geologického, tak z toho následně vždycky nafotím nejlepší sběry i ty krajinné prvky a dodám případně tipy na výlet:)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.