| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já si myslím, že jsem měla celkem štěstí na školu a na učitele (víceletý gympl), čili neprošla jsem klasickým 2. stupněm... Matika mi šla sama, na to mám buňky, takže i bez známkování by mě bavila. Učit jsem se musela předměty, které mě nebavily a tudíž jsem to kolikrát nabiflovala do krátkodobky před písemkou. To bych si klidně odpustila a souhlasím s tím, že by bylo lepší, kdyby se učilo jinak, bez důrazu na znalosti otrockých faktů, které člověk "nikdy nepoužije a hned zapomene", ale s důrazem na podstatu těch znalostí, které v člověku podvědomě zůstanou. (jako ný-natý-itý-ičitý... nebo topas-korund-diamant mám v hlavě zaryté stejně jako vyjmenovaná slova, ale až tak úplně netuším, k čemu...)

Dějepis - mnohem víc než otrocké letopočty - si pamatuju souvislosti a příběhy díky domácí četbě - od Toulek českou minulostí po historické romány. I když samozřejmě pro tehdejší přijímačky na práva a maturitu z dějepisu jsem měla nabiflováno aspoň na těch pár měsíců všechno všecičko. Ale pak jsem to spokojeně zapomněla.

Dodnes mě děsně mrzí, že jsme neměli lepší učitele na fyziku, chemii - to obecně považuju za krásné předměty, které mají velký potenciál, ale nesmí se tam učit to a tak, jako za nás...

Češtinářku jsme měli skvělou - sice samozřejmě známmkovala, ale i bez známkování by nás přece učila, takže vstřebali bychom to všechno i tak.

No a cizí jazyky se holt asi bez "učení" nikdo nenaučí,když v tom státě není, takže to bych se určitě učila.

Ale já jsem studijní typ, já chodila do školy dloooouho, i když už jsem dávno byla v práci a opravdu na svou čest prohlašuji, že mě strašně bavilo se to všechno učit, čili skripta i odbornou literaturu jsem četla s potěšením, až na vzácné výjimky jsem nepoužívala žádné výcucy či výpisy jen toho důležitého naservírované internetem nebo jiných kolegou... A četla jsem je hned, jak jsem je dostala a tohle "první čtení" - bez nuceného fixování a memorování dat a faktů nutných pro zkoušku, jsem milovala nejvíc. Ale je fakt, že to už jsem byla dospělá a studovala jsem to, co jsem si sama vybrala.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.