| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj, za prvé se omlouvám, že jsem omylem napsala mail o kamenech, měl to být příspěvek o kamenech (jeden z tvých předchozích v této diskusi a v rychlosti jsem místo příspěvek napsala mail).
Neměla jsem ve svých příspěvcích na mysli vysokoškoláky, ale spíše žáky základních škol, tam kde se s geologií poprvé a často i naposledy žáci setkávají (stejně jako já, poprvé a naposledy na základce, moje střední škola už toto v osnovách vůbec neměla). U vysokoškoláků je určitě skvělé cokoli navíc, ale vnímám to tak, že jsou to již dospělí lidé, jejich zájem o stuidum je už hlavně na nich, ne na pedagogovi, podstatnější jsou znalosti, které jsou jim předávány.. u těch dětí na nižších školách mám pocit, že stále forma je důležitá a že tam jsou (forma předávání znalostí) rezervy. Souhlasím, že naplňovat je je pro pedagogy s danými možnostmi, financemi atd. obtížné až nemožné.
Také s tebou v zásadě souhlasím, chápu, že za správných okolností, správným tónem, na pravém místě a v pravý čas pronesená pedagogem zajímavost, perlička (a rozšířila bych to na zajímavou otázku, postřeh, poznámku, předmět na ukázání ošahání...) to je to nejefektivnější.. ale i na toto jsou různé podmínky, někdy je většina třídy (kolektivu) naladěná to přijmout někdy jen někdo.. takže rozumím a souhlasím že v učebnicích je to mnohem méně efektivní, ale jistě alespoň něco.
Tu geologii bych obohatila o názornou výuku venku, v přírodě v krajině... a o příběhy. Protože příběhy jsou to co nás (a děti obzvláště zaujme (je nám to lidsky přirozené) vtáhne, co je nám srozumitelné... a ta výuka geologie by jimi šla zpestřit.. vůbec myslím, že příběhy jsou trochu ve výuce nedoceněné, jak efektivní jsou pro vzbuzení zájmu, předání informací.
Ony se více přirozeně vyskytují v dějepisu a proto je myslím dějepis i dost oblíbený předmět, ale mohly by být více i v zeměpisu, přírodovědě a dalších předmětech.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.