Přidat odpověď
Mám taky 6 letou. Když vidím, že s ní není řeč, tak se rozhodně nedohaduju a netrvám, aby vše dokonale splnila. Buď ji svlíknu sama, zuby jí vyčistím sama a šupnu do postele atd - podle situace. Nevím, proč zbytečně vyhrocovat situaci u zejména u dítěte, u kterého vidím, že je mimo (je jedno proč je mimo). je pořád dost malá, má nárok. Taky bych byla naštvaná, kdyby mne někdo nutil čistit si zuby, když bych se cítila hodně unavená.
Z žádosti o omluvu bych si nic nedělala, je to nějaký váš naučený způsob komunikace, který se snaží použít - zase ve stavu, kdy je "mimo"
Máš právo jí říct, že cos udělala, nevyžaduje omluvu - a nebo se omluvit stylem, že chápeš, že byla unavená a mrzí tě to, žes jí nutila, ale že to bylo nutné a správné. Ale moc bych to nepitvala, vsadím se, že jí to už dávno netrápí.
Ale jinak každé dítě je jiné, moje je ve vztahu ke mně v 95% naprosto v pohodě, nemíváme žádné vyhrocené situace. neteř naopak celkem často vyvádí u takových činností, jak popisuješ. A taky jsem si všimla, že švagrová trvá na (dle mého) zbytečnostech. Ale jako objektivně těžko soudit :)
Předchozí