knedlík z polenty do vývaru se dělá z uvařené polenty, která se nechá částečně vychladnout a zamíchá se do ní vejce a strouhaný parmazán a případně trochu hladké mouky, aby se z hmoty daly tvarovat knedlíky. Buď se pak právě zavařuje do vývaru (najdeš jako gnocco, popr. canederli di polenta in brodo), což se dělá spíš jižněji, a nebo v severnějších částech Itálie se dělají ty polentové knedlíky mimo vývar, často se plní, třeba sýrem nebo tyrolským špekem, připomíná to naše bramborové knedlíky plněné uzeným.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.